IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билборд АД отчете 15% спад на неконсолидираните продажби

Печалбата намалява с 58,7% през първото тримесечие на годишна база

16:07 | 28.04.11 г.
Билборд АД отчете 15% спад на неконсолидираните продажби

Билборд АД отчита спад на неконсолидираните продажби с 15% на годишна база до 2,28 млн. лв. за първото тримесечие на 2011 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Печалбата намалява с 58,7% на годишна база до 159 хил. лв. за първото тримесечие на 2011 г.

"Вследствие на въздействието на икономическата криза, рекламната и печатарската индустрия в България се сблъска със сериозни проблеми - намалели поръчки, нарастване на дела на по-нискокачествените, но за сметка на това, по-евтини печатни материали и услуги и дори отлив на клиенти", се казва в междинния отчет на Билборд АД.

"Повечето от секторите на икономиката, които най-силно изпитват последиците от икономическата криза, ограничиха рекламните си разходи, което респективно оказа влияние и върху дейността  на редица графични и рекламни студия и печатни бази. Тъй като размерът на инвестициите в маркетинг са въпрос на мениджърско решение и зависят от размера и разпределението във времето на паричните потоци на самия клиент и цялостната конюнктура на сектора, в който оперира рекламодателя, Билборд АД е пряко зависимо от цикличността на икономиката", споделят от дружеството.

Освен печатни бази за офсетен и дигитален печат в София и Варна, дружеството е оператор на билбордове, както и на рекламните повърхности в столичното метро.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 31,65% до 0,745 лв. за брой и 11,2 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още