IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доколко проблемите на Алма тур е можело да бъдат предвидени?

Консолидираните отчети на дружеството от последните 2 години показват постоянно превишение на текущите пасиви над текущите активи, както и загуба за 2010 г.

13:31 | 28.09.11 г. 2
Доколко проблемите на Алма тур е можело да бъдат предвидени?

Сред активите на холдинга са 4-звездния хотел Атлас в Златни пясъци с 580 легла, хотел Тамплиер в Банско и земя за Бизнес център Алма Тур на бул. Тодор Александров и ул. Българска морава в София.

Каква е реалната стойност на активите на Алма тур БГ АД предстои да разберат кредиторите Уникредит Булбанк и ЦКБ, които през миналата седмица поискаха определянето на Александър Наумов за управител на Алма тур БГ АД в качеството си на кредитори на дружеството.

Алма тур БГ дължи 26,7 млн. лв. (13,64 млн. евро от лимит 13,9 млн.) по инвестиционен кредит към Уникредит Булбанк (до 10,9 млн. евро) и ЦКБ (до 3 млн. евро). Този кредит е използван за рефинансиране на кредити към ОББ и рефинансиране на облигационна емисия, търгувала се на БФБ-София.

Към 31 декември 2010 г. Алма тур БГ АД има и револвиращ кредит към Уникредит Булбанк за 3,5 млн. лв., както и кредитни линии към Банка ДСК за 2,92 млн. лв. Отделно кредити имат и дъщерните дружества на Алма тур БГ АД.

48,87% от акциите на туроператора са собственост на Любомир Панковски, 25,01% на Пламен Георгиев, 15% на Любомир Христов и 11,12% на други физически лица.

В средата на този месец от България Ер АД обявиха, че Алма тур БГ АД им дължи 3,6 млн. евро, поради което беше спряно превозването на руски туристи, клиенти на туроператора, което накърни имиджа на България като туристическа дестинация.

България Ер и Централна кооперативна банка са част от икономическата група на Химимпорт АД.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Натрий
преди 12 години
А-а-а няма проблеми. Ако се търгуваше на БФБ щеше все още да има цена 4-5 ст. на акция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
хендехох
преди 12 години
Да знаеш, че фирмата на която си доставчик е в тежко финансово положение и да й доставяш без предварително плащане си е или безумие или непрофесионализъм или пуста лакомия "за лудо работи, за лудо не стой".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още