IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продавачите на борсата са сравнително по-малко в момента

По-голямо търсене се наблюдава при някои АДСИЦ, както и при новите компании в SOFIX, коментира Благовест Крачев от Карол

16:07 | 14.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продавачите на борсата са сравнително по-малко в момента

Водещият индекс на БФБ – SOFIX, се повиши с 0,3% в днешната сесия до ниво от 310,62 пункта при оборот от 77 хил. лв. От началото на седмицата индексът е на плюс 0,4%.

BG40 прибави 0,1% до 107,43 пункта, BGTR30 отстъпи с 0,2% до 252,07 пункта, а BGREIT се покачи с 0,3% до 59,85 пункта.

„Повече оптимизъм се наблюдаваше на БФБ днес, донякъде и в унисон със зелената вълна в Европа, но реалната причина едва ли е фактът, че Европейските пазари се покачват", заяви за Investor.bg Благовест Крачев*, брокер в ИП Карол. 

"Сравнително по-малко продавачи има на пазара в момента, в същото време по-голямо търсене се наблюдава при някои АДСИЦ, както и при предстоящите нови попълнения на индекса SOFIX. По забележим ръст имаше и при Еврохолд, а по-сериозните разпродажби бяха вчера“, коментира той.

На пазара на акции на БФБ търговията днес възлезе на 345 хил. лв., като с най-голям оборот бяха Булленд инвестмънтс АДСИЦ (-1,2%) – 88 хил. и БАКБ (0%) – 53 хил. При още 6 емисии търговията надвиши 10 хил. лв. 

Търгуваха се общо 48 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 22/15, а при 11 позиции не бе отчетена промяна.

От дружествата с оборот над 5 хил. лв. с най-голям ръст са акциите на Адванс Екуити Холдинг (+16,6%), а с най-силен спад са книжата на Холдинг Варна (-8%) и ОЦК (-5,8%).

* Мнението има аналитичен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още