IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повишения за индексите на БФБ при нисък оборот в предпразничната сесия

Биовет поскъпна с 15%, а Холдинг Асенова Крепост със 7% в последната сесия преди Великден

16:51 | 12.04.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Повишения за индексите на БФБ при нисък оборот в предпразничната сесия

В последната търговска сесия на БФБ преди Великденските празници водещият индекс SOFIX се покачи с 0,7% до ниво от 303,59 пункта, но приключи седмицата със загуба от 0,8%. От началото на годината SOFIX е изгубил 5,7%.

За седмицата широкият BG40 се повиши с 1% (+0,6% в днешната сесия), равнопретегленият BGTR30 прибави 0,2% (+0,9% днес), а индексът на дружествата инвестиращи в недвижими имоти - BGREIT, нарасна с 1,5% (+0,7% днес).

От началото на годината измененията на индексите са съответно: BG40 (-8,8%), BGTR30 (-4,1%) и BGREIT (+22,2%).

На пазара на акции днес бе отчетен оборот от 188 хил. лв., като с най-голям оборот бяха Холдинг Асенова Крепост (+7,2%) - 60 хил. лв., Биовет (+14,9%) – 21 хил. лв. и Трейс Груп (+0,8%) – 19 хил. лв.

На пазара на акции се търгуваха общо 47 дружества. Съотношението печеливши/губещи позиции е 21/13, като при 13 компании не бе отчетена промяна.

От дружествата с оборот над 5 хил. лв. с най-голям ръст са акциите на Биовет (+14,9%) и Холдинг Асенова Крепост (+7,2%), а с най-голям спад са книжата на Химснаб (-3,1%) и Софарма (-2,2%).

Извън регулиран пазар бяха прехвърлени близо 3,6% от обикновените акции на Химимпорт на стойност 5,722 млн. лв. при средна цена от 1,06 лв. за брой. На регулиран пазар книжата на дружеството се понижиха с 1,5% до 1,33 лв. за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Кобург Велчев
преди 12 години
МЕНДА Стоянова и ГЕРБ против намаляване на ДДС за лекарствата !!!Менда - МЕНТА Стоянова е поредната ГЕРБава некадърница, дълги години прикривала ЦАР Киро, т.е. нищо не свършила, не видяла, не чула .. И като всяка ГЕРБаджийка, тя е глуха за плача на хората, със сърце на ритнитопковец, или още по-зле сърце на мутра пазвантин. Като това на бащицата Бойко Борисов, който ни скубе яко всеки ден !!! Не можело според МЕНТА да се намали ДДС, на 5% например, защото щели да пострадат приходите в бюджета ????? Т.е. приходите от болните, старите, бедните и скубаните от държавата.., които се опитват да се лекуват сами !!! На които тази държава трябва да помага, но тя предпочита да ги скубе !!! ГЕРБ е мутро-мафия и винаги е предпочинала да краде и скубе. БОЙКО, Дянков и ГЕРБ откраднаха резерва на Здравната Каса от 1.4 милиарда лева, а сега похарчили и нови здравни вноски, наши, лични, в размер на 340 милиона !!! По усмотрение някакво ...... За да решават с нашите пари проблемите на държавата и да си пълнят гушите от човешкото нещастие !!! Групировката ГЕРБ съсипва Българите всеки божи ден, неуморно ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още