IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каолин свика общо събрание за избор на представител на Quarzwerke

За член на НС е предложен Робърт Линдемарк-Берк, който е собственик на над 25% от кандидат купувача на дружеството

15:54 | 10.05.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Каолин свика общо събрание за избор на представител на Quarzwerke

Има раздвижване по обявената на 21 декември 2012 сделка по продажба на мажоритарния пакет от Каолин АД с купувач германската Quarzwerke GmbH.

Днес Каолин АД свика общо събрание на акционерите за 12 юни 2013 г., на което ще се гласува за подмяна на 2/3 от тричленния Надзорен съвет, като един от предложените е Робърт Линдемарк- Берк. От негова декларация се вижда, че той е собственик на над 25% от капитала на Quarzwerke GmbH и също така е директор в дружеството.

Вторият предложен за директор е професор Райнер Кирхдьорфер, отново германски гражданин.

Предложението е те да заместят Станимир Кръстев и Иван Сливов. Идеята е позицията си в Надзора да запази Константин Ненов.

Тричленния надзорен съвет избира управителния съвет, който управлява дружеството.

На 21 декември 2012 г. Каолин АД обяви, че е сключен предварителен договор, съгласно който Quarzwerke GmbH - Германия, ще придобие от “Алфа Финанс Холдинг” АД (“АФХ”) приблизително 67,32% от капитала на Каолин АД.

Съгласно договора за покупко-продажба на акциите цената на брой се очаква да бъде определена около 5 дни преди прехвърлянето им. Определената цена се очаква да бъде обявена публично.

Очакванията на АФХ, базирани на горния принцип, са окончателната продажна цена за акция да бъде в диапазона между 3,50 и 4,30 лева, без за това да има твърда договореност.

Quarzwerke GmbH е водеща европейска компания за индустриални минерали. Като независим семеен бизнес Quarzwerke има 127-годишен опит с ефективни технологии за обработка и висококачествени депозити на природни ресурси. Компанията е активна в извличането, обработката и рафинирането на индустриални минерали, основно кварц, каолин, фелдшпат и др.

На 15 февруари 2013 г. сделката бе одобрена от Комисията за защита на конкуренцията.

Акциите на Каолин АД поскъпнаха с 46% в последните 6 месеца до 3,5 лв. за акция и 175 млн. лв. пазарна капитализация.

 

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
LubopitenBG
преди 10 години
Какво се случи с МДК ПИРДОП
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
atanasovg
преди 10 години
Прокопиев отдавна разпродава всичко което може,но не очаквах,че е толкова закъсал за да продаде най-добрата си компания Каолин.Но след като се разбра,че е заложил Дневник и Капитал в банката,вече нищо не може да ме учуди.Дано с Каолин да се случи същото,което се случи с МДК Пирдоп след като немците от Аурубис влязоха в него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още