IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билборд с 14% ръст на консолидираните продажби до 7 млн. лв.

Печалбата намалява с две трети до 62 хил. лв. за първата четвърт на тази година

15:41 | 29.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Билборд с 14% ръст на консолидираните продажби до 7 млн. лв.

Билборд АД реализира 14% ръст на годишна база на консолидираните продажби до 7 млн. лв. за първото тримесечие на 2013 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Увеличението при продажбите на услуги е с 44% на годишна база до 993 хил. лв., а при продажбите на продукция - с 10,9% до 5,7 млн. лв. Печалбата намалява с 67% до 62 хил. лв. за първата четвърт на тази година.

„В следствие на въздействието на икономическата криза, рекламната и печатарската индустрия в България се сблъска със сериозни проблеми - намалели поръчки, нарастване на дела на по-нискокачествените, но за сметка на това по-евтини печатни материали и услуги и дори отлив на клиенти. Повечето от секторите на икономиката, които най-силно изпитват последиците от икономическата криза, ограничиха рекламните си разходи, което респективно оказа влияние и върху дейността  на редица графични и рекламни студия и печатни бази“, се казва в междинния отчет на дружеството.

Като предимство на Билборд АД се посочва въведената в експлоатация високотехнологична печатна линия в гр. Варна, която се очаква допълнително да разшири пазарното присъствие на дружествата от групата, както извън територията на България, така и на местния пазар и сериозното увеличаване на обема на метро-рекламата в резултат на окончателното завършване и пускане в експлоатация на първия диаметър на Софийското метро. 

Акциите на Билборд АД поскъпват с 33% за последните 12 месеца до 0,4 лв. за акция и 6 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още