IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сменят Съвета на директорите на Слънчев бряг АД по искане на МИЕ

Насрочено е Общо събрание на акционерите на 23 декември

18:24 | 19.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Сменят Съвета на директорите на Слънчев бряг АД по искане на МИЕ

Съветът на директорите на Слънчев бряг АД, по искане на акционера Министерство на икономиката и енергетиката, притежаващ 75 на сто от капитала на дружеството, свиква Общо събрание на акционерите на 23 декември, съобщава дружеството.

В дневния ред на общото събрание се предлага освобождаване на членовете на Съвета на директорите на дружеството, в който влизат Златко Тодоров Димитров, Иво Симеонов Маринов, Константин Димов Лефтеров, Соня Маркова Енилова и Мариела Дамянова Павлова.

Предлага се нов Съвет на директорите в състав Йордан Георгиев Георгиев, Евгений Николов Мосинов, Румен Кулев Кулев, Светлодара Енчева Петрова, Валентин Георгиев Михалев.

Предлага се също така да бъде освободен одитният комитет и да бъде назначен нов.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 7 януари 2014 г., посочва се в съобщението.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание на акционерите, е 5 декември.

Вече имаше промени в ръководствата на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), на НДК, Булгаргаз, а се очертават такива и в ръководствата на БФБ и ЦД.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още