IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СИЕСАЙЕФ вдигна цената в търговото за Пампорово с 61% до 7,58 лв. на акция

Предложителят възнамерява да поиска отписване на туристическата компания от регистъра на публичните дружества

12:06 | 22.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
СИЕСАЙЕФ вдигна цената в търговото за Пампорово с 61% до 7,58 лв. на акция

Вчера СИЕСАЙЕФ АД е отправило коригирано търгово предложение до останалите акционери на Пампорово АД

Свързани компании:

при цена от 7,58 лв. за акция, се казва в уведомление на туристическото дружество, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg след края на петъчната сесия.

В края на миналата година СИЕСАЙЕФ отправи търгово предложение за Пампорово АД при цена на акция от 4,71 лв.

Пампорово АД отчита 15% ръст на приходите си през миналата година до 10,654 млн. лв., но излиза на загуба от 1,517 млн. лв. след печалба от 3,512 млн. лв. през 2012 г.

Вчера акциите на дружеството се търгуваха на ниво от 6,30 лв. за брой, но търговията приключи със сделка за една акция на стойност 4,68 лв., която дава пазарна капитализация от 7,554 млн. лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Предложителят заявява, че при наличие на всички законови предпоставки възнамерява да поиска отписване на Пампорово АД от регистъра на публичните дружества емитенти на ценни книжа, воден от Комисията за финансов надзор (КФН).

Срокът за приемане на настоящото предложение е 28 дни от деня, следващ деня на публикуването му във вестниците Капитал Daily и Преса. Търговото предложение е внесено за разглеждан в КФН.

Предложителят ще финансира покупката на акциите със заемни средства. Той не възнамерява да извърши преобразуване или прекратяване на Пампорово АД, както и промени в капитала, състава на управителните органи и служителите му в срок от една година от сключването на сделката.

СИЕСАЙЕФ АД поставя като основни приоритети пред Пампорово АД запазване на постигнатия пазарен дял на пазара на туристиески услуги, поддържане и утвърждаване на пазара на наличния портфейл от услуги.
 

Свързани компании:

Пампорово АД(4PV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още