IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадове за индексите при нисък оборот*

Акциите на Първа инвестиционна банка губят 8% в началото на сесията

12:37 | 14.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Спадове за индексите при нисък оборот*

Индексите на БФБ започват седмицата със спадове, както следва: SOFIX (-2%) до 529,10 пункта, BGBX40 (-1,8%) до 104,52 пункта, BGTR30 (-1,6%) до 405,51 пункта. Единствен секторният BGREIT се покачва – с 1% до 97,07 пункта.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат повишения в рамките на 0,5-0,8% в ранната търговия. Азиатските приключиха днешната сесия с превес на оптимизма.

Търговията на пазара на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на само 172 хил. лв., като с оборот над 10 хил. са Адванс Терафонд АДСИЦ

Свързани компании:

 (-4,2%) – 14 хил.

И Ар Джи Капитал 3 e сключило предварителен договор за продажба на имот за 5,4 млн. евро, но той може да бъде прекратен, ако не бъдат изпълнени определени условия, съобщи дружеството.

В първите два часа на търговия на борсата има сключени сделки с 38 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 2/29, а при 7 позиции няма промяна. 

Новата седмица се очертава като ключова за развитието на банковия сектор в България. Очаква се през нея да стане окончателно ясно какво ще е бъдещето на Корпоративна търговска банка и Креди Агрикол, след като в края на миналата седмица стана ясно, че Българска народна банка иска отнемането на лиценза на КТБ и прехвърлянето на всички депозити в Креди Агрикол.

Днес президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с парламентарните политически сили и с изпълнителната власт за обсъждане на анализ на финансовото състояние на държавата и необходимостта от предприемане на законодателни мерки от 42-то Народно събрание.

* Данните са актуални към 12:10.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Свързани компании:

Химимпорт АД - привилегировани акции - падежирали през юни 2016 г.(6C4P)

И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ(ERG)

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Химимпорт АД(CHIM)

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още