IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ отпуска две стипендии за явяване на първо ниво от програмата CFA

Стипендиите се предоставят на кандидати, явяващи се за първи път, като покриват стандартната такса за регистрация

12:25 | 06.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
БФБ отпуска две стипендии за явяване на първо ниво от програмата CFA

Българска фондова борса–София обявява конкурс за две стипендии за подпомагане явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA), съобщава сайтът на борсата.

Отпускането на стипендиите е част от инициативите, с които БФБ-София отбелязва 100 години капиталов пазар в България и ще се провежда всяка година.

Стипендиите покриват стандартната такса за регистрация за изпита и ще бъдат предоставени на кандидати, които се явяват за първи път на изпита.

Ранната регистрация изтече на 24 септември, а стандартната може да се направи до 18 февруари и е в размер на 825 долара. Късната е до 18 март и струва 1 210 долара. За записване в програмата пък се дължат 450 долара.

За да бъдат допуснати до конкурса кандидатите трябва да имат завършена или да са последна година бакалавърска степен, или да имат четиригодишен професионален опит, или комбинация от образование и професионален опит, който е натрупан в последните четири години преди кандидатстването за стипендия.

Конкурсът ще се проведе в два кръга: подбор по документи, при който ще бъдат допуснати единствено кандидатите, отговарящи на изискванията и изпит, който ще се проведе на 29 ноември 2014 г.

Кандидатите трябва да представят: попълнена форма за кандидатстване; актуална автобиография и мотивационно писмо. Крайният срок за подаване на документи е 31 октомври 2014г., като те трябва да бъдат изпратени на адрес bse@bse-sofia.bg с текст: CFA Scholarship 2015.

Всички изисквания могат да бъдат видяни на страницата на БФБ, където е налична детайлна информация за предлаганите стипендии. Телефон за контакт: 02 / 937 09 60. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още