IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биоиасис стартира нова процедура за обратно изкупуване на свои акции

На изкупуване подлежат до 2,1% от книжата, като минималната цена е 3 лв., а максималната - 200 лв. за брой

09:54 | 25.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Биоиасис стартира нова процедура за обратно изкупуване на свои акции

На свое заседание, проведено вчера, Съветът на директорите на Биоиасис АД е взел решение за нова шеста процедура по обратно изкупуване на собствени акции на дружеството, съобщи компанията чрез БФБ.

Целта на обратното изкупуване е да се повиши ликвидността на акциите на дружеството. Последните сделки с емисията са от 7 януари, когато се прехвърлиха 290 акции, всичките на цена от 16,08 лв. за брой.

На обратно изкупуване по настоящата процедура подлежат до 25 000 броя акции, или до 2,08% от регистрирания капитал, като минималната цена на обратно изкупуване е 3 лева, а максималната - 200 лева.

Началният срок на процедурата е днес - 25.02.2015 г. Срокът за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции, е до 180 календарни дни, считано от днес.

В случай на изчерпване на количеството, а именно дружеството да изкупи до 25 000 броя акции преди крайния срок, настоящата процедура по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила.

В случай, че до края на срока не се изкупи максималният брой акции, Съветът на директорите по своя преценка може както да удължи срока с нови 180 календарни дни, така и да прекрати процедурата.

Избраният лицензиран инвестиционен посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването, е Елана Трейдинг АД.

Предметът на дейност на Биоиасис е търговия на едро с лекарствени продукти.

Свързани компании:

Биоиасис АД(BIOA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още