IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кандидатът за метода за преглед на небанковите активи предлага 1,4 млн. лв.

Обединение „Регионален Консорциум Ърнст & Янг” се вмества в индикативната стойност на обявената от КФН поръчка от 1,6 млн. лв. без ДДС

18:24 | 04.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кандидатът за метода за преглед на небанковите активи предлага 1,4 млн. лв.

Единственият желаещ да състави методологията, по която да се извърши прегледът на активите на пенсионните фондове и на балансите на застрахователите - Обединение „Регионален Консорциум Ърнст & Янг”, предлага да направи това за 1 359 302 лв. без ДДС. Това стана ясно, след като днес, 4 декември, публично в сградата на Комисията за финансов надзор (КФН) бе отворена ценовата оферта на единствения кандидат.

Ценовото предложение се вмества в индикативната стойност на обявената от КФН поръчка от 1,6 млн. лв. без ДДС. В хода на процеса по подаване на оферти регулаторът уточни изрично, че индикативната цена е и максимална цена за изпълнението на поръчката и че няма да допусне до оценяване оферта, в която предложената обща цена за изпълнение надвишава заложената прогнозна стойност.

Тъй като офертата е с 240 698 лв. по-ниска от индикативната, то би следвало, съдейки по процедурата за поръчката, Обединение „Регионален Консорциум Ърнст & Янг” да я спечели.

Обединението би получило максимални 30 точки по показателя „Обща цена за изпълнение на обществената поръчка”, тъй като формулата, по която се изчислява финансовата оценка, дели най-ниската обща цена за изпълнение на обществената поръчка, предложена от участник, на общата цена за изпълнение на обществената поръчка, предложена от участника, чието предложение се разглежда. Получената сума се умножава по 30.

Но тъй като най-ниската цена и общата цена са едни и същи, то Обединение „Регионален Консорциум Ърнст & Янг” би получило 30 точки. Кандидатът вече има 61 точки по техническата оценка от общо 100.

Крайната комплексна оценка на офертата е сбор от стойността на финансовата оценка и 70% от техническата оценка, т.е. кандидатът би получил обща оценка 72,7 точки.

По процедура класирането на участниците трябваше да се извърши въз основа на получените крайни комплексни оценки в низходящ ред, като участникът, получил най-висока комплексна оценка, се класира на първо място. Максималната крайна комплексна оценка е 100 точки. Съответно - за изпълнител на обществената поръчка трябваше да се определи участникът, класиран на първо място, но тъй като участникът е само един, то класирането ще е формално.

Предстои КФН да публикува крайната комплексна оценка и решението си въз основа на нея, както може би и по-детайлна разбивка за ценовите оферти по отделните етапи и категории по съставянето на методологията.

Така например направи Българска народна банка, след като стана ясно, че Deloitte България ще преглежда качеството на банковите активи. Най-скъпо бе предложението на компанията в размер на 1 059 623 лв. за извършване прегледа на активите на сектора, а най-евтино – определянето на методологията, съответно – за 103 944 лв. Oбщата цена за упражнението в банковата система е 1 570 220 лв. без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още