IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроинс намалява дела си в Делта Кредит АДСИЦ

Застрахователното дружество е стопило дяловото си участие в капитала от 19,49% на 9,87%, но Евроинс Румъния увеличава дела си от 34,43% на 44,05%

15:31 | 03.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Евроинс намалява дела си в Делта Кредит АДСИЦ

Евроинс АД е намалил дяловото си участие в капитала на „Делта Кредит“ АДСИЦ от 19,49% на 9,87%. Това става ясно в съобщение на дружеството със специална инвестиционна цел, разпространено чрез БФБ – София.

Сделката е регистрирана в Централен депозитар на 28 септември.

В същото време постъпило уведомление в деловодството на "Делта Кредит" показва, че Евроинс Румъния е увеличило дяловото си участие в капитала на „Делта Кредит“ АДСИЦ от 34,43% на 44,05%. Taка се оказва, че делът на българското дружество може би е преминал у румънското. 

Датата на регистрация на сделката в Централен депозитар е 28 септември.

В началото на юли Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР) присъди на Делта кредит дългосрочен кредитен рейтинг от ВВB- със стабилна перспектива и краткосрочен рейтинг A-3.

През разглеждания период, обхващат 2011 г. до 2015 г., включително, дейността на дружеството се характеризира с намаляващи приходи и разходи, като изпреварващото понижение на приходите води до значително свиване на нетния финансов резултат.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Спадът в нетния финансов резултат обуславя намаляващите стойности на рентабилността на собствения капитал и на капитализацията на активите. Общата задлъжнялост на дружеството нараства през 2015 г., но все още е на относително ниско ниво спрямо средните стойност на конкурентите, гласи оценката на БАКР.

Основната дейност на Делта кредит АДСИЦ се изразява в инвестиране на парични средства във вземания. 

Свързани компании:

Делта кредит АДСИЦ(DLC)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още