IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната печалба на "Златни пясъци" е над 6,9 млн. лева към края на 2021 г.

Освен апортната вноска на имоти силна подкрепа на консолидираните приходи на дружеството оказват продажбите на електроенергия

15:18 | 21.02.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Консолидацията увеличава повече от два пъти приходите на „Златни пясъци“ АД за последното тримесечие на 2021 г. в сравнение с индивидуалните приходи.

Това се вижда от консолидирания отчет на дружеството, публикувано на сайта x3news.com.

Общите приходи на дружеството в края на 2021 г. възлизат на 32,564 млн. лева в сравнение с 14,2 млн. лева година по-рано и 15,673 млн. лева индивидуални приходи.

Същевременно общите разходи на дружеството на консолидирана основа нарастват до 25,661 млн. лева за периода в сравнение със 17,369 млн. лева година по-рано.

Така дружеството приключва последното тримесечие с печалба в размер на над 6,9 млн. лева при загуба от над 3,1 млн. лева година по-рано.

Освен апортната вноска на имоти силна подкрепа на консолидираните приходи на дружеството оказват продажбите на електроенергия, които към 31 декември 2021 г. се увеличават до 13,18 млн. лева от почти 4,6 млн. лева година по-рано, или повече от три пъти.

Съществен ръст отбелязват и приходите от доставка на вода – до 2,26 млн. лева от 1,6 млн. лева година по-рано.

Дружеството посочва, че заради пандемията и ограниченията през първото тримесечие на годината не са провеждани обичайните конферентни мероприятия в хотел „Адмирал“, които обичайно носят приходи в предишни години в този неактивен период за туризма. Изоставали са и ранните записвания на туристи, анулирани са и резервациите от румънски туристи за великденските празници. Така не са се оправдали очакванията за оборотния капитал от периода.

Летният сезон за комплекса е започнал в края на май с един симпозиум и други две събития на редовни клиенти на комплекса. Започнали са и нощувките на български и румънски туристи, а по-късно – и на туристи от Чехия и балтийските страни.

За цялата година комплексът отчита малко над 54 хил. нощувки при под 28 хил. година по-рано, което представлява 95% ръст на годишна база, но е с 40% под обичайните нива отпреди коронавируса.

За същия период броят на обслужените туристи е 10 320 души при 6603 година по-рано, т.е. има ръст от 56% на годишна база, но в сравнение с периода преди пандемията – спад от 36%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още