IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Победа" вече притежава почти 96% от "Прайм Пропърти БГ"

Производителят на захарни изделия е отправил търгово предложение към останалите акционери, но още не са обявени детайлите по него

11:44 | 01.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Производителят на захарни изделия от Бургас „Победа“ АД с изпълнителен директор Михаил Чоролеев е увеличил дела си в капитала на първото публично инвестиционно дружество, създадено по Закона за дружествата със специална инвестиционна цел - „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ до почти 96%.

Това става ясно от уведомления, изпратени до „Прайм Пропърти БГ“ и публикувани на сайта x3news.com.

„Победа“ вече контролира пряко 73,9% от правата на глас в дружеството със специална инвестиционна цел и още 21,94% непряко, вижда се от данните.

На 29 март „Победа“ е придобило от "Балканска Инвестиционна Компания" ООД 7,8 млн. акции на „Прайм Пропърти БГ“, както и още 8,25 млн. акции от други акционери.

От друго уведомление става ясно, че вчера (31 март) от „Победа“ са изпратили търгово предложение за закупуване на останалите акции. Самото предложение обаче или поне параметрите по него още не са публикувани.

  1. Сравни Прайм Пропърти БГ АДСИЦ с
  2. и/или с компания
(максимум 3 избрани)
ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

На 14 и 26 март акции на дружеството е придобила и компанията "Ес Ви Ес" АД на Сава Чоролеев, която е в съвета на директорите на „Прайм Пропърти БГ“, вижда се от други уведомления. На 29 март са придобити 330 хил. акции, а на 14 март – 23 акции.

През миналата година акционерите на „Прайм Пропърти БГ“ се отказаха да ликвидират дружеството и удължиха срока му до края на тази година. Предстои да се види какво ще решат акционерите тази година.

Основната част от капитала на компанията е поделен почти поравно между две групи свързани лица – едната с бизнесмена Сава Чоролеев, а другата - с „Калиман Инвест“ ЕООД на Роберт Станев. 

Компанията притежава в портфейла си два завършени проекта – в курортите „Слънчев бряг“ и „Свети Влас“, както и терени в София и Царево.

За 2021 г. „Прайм Пропърти БГ“ отчита загуба в размер на 1,5 млн. лева, като на годишна база отрицателният резултат се свива над два пъти (за 2020 г. загубата е за 3,3 млн. лева).

В последната година акциите на компанията поевтиняват с почти 40%.

Последна актуализация: 10:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още