IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима нови членове се присъединяват към Съвета на директорите на "Евроинс Иншурънс"

Решението е внесено за одобрение в КФН

17:24 | 12.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: &quot;Еврохолд&quot;</em></p>

Снимка: "Еврохолд"

Трима нови членове ще влязат в Съвета на директорите на "Евроинс Иншурънс Груп", застрахователния подхолдинг на "Еврохолд". Към Съвета се присъединяват Тодор Данаилов, Кремена Патева и Прасун Сингхал, става ясно от прессъобщение.

Решението за новите членове на "Евроинс Иншурънс Груп" вече е внесено за одобрение в Комисията за финансов надзор (КФН). Следващите стъпки са то да получи одобрението на акционерите и след това да бъде вписано в Търговския регистър.

С промяната членовете на борда ще станат общо шестима. В момента в него са Асен Христов, Кирил Бошов и Йерун Каръл ван Лейуън.

Прасун Сингхал е представител на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), която през октомври 2021 г. придоби миноритарен дял от близо 10% в "Евроинс Иншурънс Груп". Той е асоцииран директор по дяловите инвестиции в централата на банката в Лондон. Има повече от 15 години опит в застрахователния сектор. Бил е вицепрезидент на Barclays Investment Bank и на поделението за инвестиционно банкиране на Citigroup.

Има магистърска степен по бизнес администрация от бизнес училището "Стърн" към Нюйоркския университет в САЩ и е инженер по електротехника и електроника от Индийския институт по технологии в Делхи.

Тодор Данаилов е директор “Презастраховане" на "Евроинс Иншурънс Груп" и е в групата от над 20 години. Преминал е през всички нива на презастрахователната дейност на компанията и е бил също така член на Надзорния съвет на "Евроинс". Данаилов е бил и член на УС на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи. Той е магистър по Застраховане и актюерство от Стопанска академия “Д. А. Ценов” в град Свищов.

Кремена Патева е дългогодишен ръководител в структурата на "Евроинс Иншурънс Груп" и работи в компанията от близо 13 години. Тя е главен риск мениджър на застрахователния холдинг, а преди това е била актюер на "Евроинс Живот" и ръководител репортинг и актюерска дейност в "Евроинс - Здравно осигуряване". Завършила е Приложна математика и има магистратура по Бизнес администрация и управление от Технически университет - София.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още