IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съосновател на Microsoft дарява милиарди благотворително

Пол Алън ще последва примера на Бил Гейтс в благородните каузи

09:50 | 16.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Съосновател на Microsoft дарява милиарди благотворително

Съоснователят на Microsoft Пол Алън обяви, че планира да дари по-голямата част от състоянието си за благотворителност след смъртта си. Така той следва пътя на Бил Гейтс, който също отделя значителни суми за подпомагане на различни благородни каузи.

Състоянието на Алън се оценява на 13,5 млрд. долара. Преди 20 години той е създал благотворителна организация, в която са набрани 400 млн. долара и в която той е внесъл още 600 млн. долара, пише ВВС.

„Искам да обявя, че благотворителните ми действия ще продължат и след смъртта ми“, заяви Пол Алън, цитиран от ВВС.

„От много години мисля да оставя по-голямата част от имуществото си за филантропия, за да работи то за фондацията и чрез него да се финансират изследователски проекти с идеална цел“, споделя Алън.

Пол Алън е съосновател на Microsoft. Заедно с Гейтс създават Microsoft през 1975 г., но осем години по-късно той напуска компанията.

Изявлението на Пол Алън идва около месец след като Бил Гейтс и Уорън Бъфет започнаха кампания за насърчаване на най-богатите хора в САЩ да отделят част от състоянието си за благотворителност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още