IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малцина от ергените милиардери са истински свободни

Въпреки че много от богаташите имат партньор в живота си, макар и неофициален, все пак има и такива, които все още не са открили любовта на живота си

12:23 | 17.03.11 г.
Малцина от ергените милиардери са истински свободни

По света тази година има рекорден брой милиардери, но едва 10% от тях са свободни и без брачни ангажименти, пише списание Forbes.

“Възможно е да срещнеш милиардер, да се влюбиш в него и да заживеете щастливо до края на живота си, но все пак... е малко вероятно“, казва редакторът Луиза Крол след анализ на годишния списък на милиардерите, който бе обявен миналата седмица от изданието.

От всички 1 210 милиардери по света едва 36 души, или 3% от богаташите, никога не са надявали брачната халка. Други 81 души са разведени, а шестима са разделени с половинките си. От всички 123 души, които са свободни за връзка, 33 са под 50 години, а 34-ма са над 70. Едва 16 са необвързаните дами, които никога не са се омъжвали или са разведени, заедно с 52 вдовици, само една от които обаче е под 50-годишна възраст.

Крол обаче посочва, че голяма част от фактически свободните милиардери – в това число и създателите на Facebook Дъстин Московиц и Марк Зукърбърг, както и Шон Паркър, имат сериозни връзки.

Сред другите обвързани милиардери са и един от основателите на хедж фонда GLG Partners - разведеният Ноам Готсман, който излиза с актрисата Луси Лиу, както и главният изпълнителен директор на медийната компания IMG Теодор Форсман, който има връзка с Падма Лакшми.

Освен обвързаните, има и такива, които често са виждани в компанията на красиви жени, но така и не са заявили сериозните си намерения към някоя от тях. Такива са руският олигарх и собственик на Ню Джърси Нетс Михаил Прохоров и Николас Бергруен – основател и президент на Berggruen Holding, частен инвестиционен фонд, които явно още не са срещнали подходящата жена в живота си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още