IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се обличат мултимилионерите?

Някои от най-богатите хора на света не се притесняват да се появяват в съвсем семпло облекло

13:30 | 24.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Дънки и поло - Стив Джобс залага на земен и семпъл имидж. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Дънки и поло - Стив Джобс залага на земен и семпъл имидж. Снимка: Ройтерс

Залагайки на по-земен имидж, някои от най-богатите хора на света не се притесняват да се появяват в съвсем семпло облекло на обществени прояви, презентации, бизнес срещи.

Стив Джобс, основателят и изпълнителен директор на най-скъпата високотехнологична компания в света – Apple, залага на маратонки, сини класически дънки Levi`s, струващи около 60 долара, и черно поло, което може да се купи срещу не повече от 28 долара. За човек с богатство от над 8 млрд. долара подобни дрехи изглеждат дори странно нормални и обикновени. Няма скъпи дизайнерски изпълнения, лъскави костюми и обувки. Дънки, поло и маратонки – класика.

Що се отнася до втория най-богат човек в света – Бил Гейтс (56 млрд. долара), там сме свидетели на леко по-официално облекло. Пуловер на John Smedley за 230 долара и риза на Brooks Brothers за 69,5 долара. Тук също имаме предпочитания за цвета. И той е бледолилав.

Малко по-нагоре по стълбата на разходите за дрехи е шефът на Oracle Лари Елисън. Като представител на старата школа, той се доверява на по-скъпи костюми от Paul Stuart на цена от 1500 долара. Но пък бяга от ризата и под сакото слага стандартно поло за 28 долара. Милиардерът е известен и като почитател на кимоната. Средната цена за японската дреха е около 120-130 долара.

Видната журналистка Тина Браун, непривично за една дама, не влага особени усилия за облеклото си. Бели ризи с подгънати ръкави Brooks Brothers за 90 долара са й напълно достатъчни. Към тях често добавя перлени обици Tiffany за 150 долара.

Да погледнем към младата генерация супербогаташи - създателят на Facebook Марк Зукърбърг доскоро събираше очите на всички с емблематичните джапанки, дънки и тениска, с които се появяваше дори и на важни срещи. Сега, малко по-улегнал, най-младият милиардер избира пуловери Edun за 300 долара и съвсем обикновени едноцветни тениски за по 8 долара.

Създателят на Twitter Джак Дорси все пак предпочита сакото и ризата. Но и той не се изхвърля излишно – не повече от 300-350 долара струва цялостно му облекло. 

Като стана дума за социални мрежи, съоснователят на Foursquare Денис Кроули се носи с обикновен суичър с качулка Blue Crown Midtown за 25 долара. И, разбира се, неизменната тениска – American Apparel, за 18 долара.

Сергей Брин, съосновател на Google, пък обича да носи обувки Vibram FiveFingers FLOW, струващи 90 долара. Специфичното е, че по подобие на ръкавиците с пет пръста, тези италиански обувки са с отвори за петте пръста на крака в предната си част.

Още любопитни новини четете в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още