IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марката John Galliano ще бъде оглавена от Бил Гейтън

Необходимостта от нов креативен директор възникна, след като Джон Галиано бе освободен като творчески директор и на собствената си модна марка

12:05 | 28.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ако бъде признат за виновен, Галиано може да получи до 6-месечна присъда. <em>Снимка: БТА</em></p>

Ако бъде признат за виновен, Галиано може да получи до 6-месечна присъда. Снимка: БТА

Mодната марка John Galliano има нов ръководител - британският моден дизайнер Бил Гейтън, съобщи списание Marry Clair.

Необходимостта от нов креативен директор възникна, след като Джон Галиано бе освободен като творчески директор и на собствената си модна марка, освен на модна къща Dior.

Решението бе взето от управителния съвет. Около 90 на сто от марката John Galliano е  собственост на Christian Dior. 

Гейтън е работил с Галиано в дизайнерското му студио в продължение на 23 години. Засега не се назовава официалната длъжност на Гейтън, но е много вероятно именно той да е новият креативен директор на марката John Galliano.

Преди няколко дни Гейтън представи колекция в рамките на седмицата на мъжката мода в Париж. По думите на дизайнера главната особеност в случая била, че Галиано не бил до него. Как самият Галиано е оценил колекцията, не се съобщава.

Преди няколко дни в Париж започна процесът срещу 50-годишния Джон Галиано, творчески директор на модна къща Dior от 14 октомври 1996 г. до 1 март 2011 г. Той е обвинен в изказвания с антисемитски характер. 

Джон Галиано бе задържан в края на февруари 2011 г. в кафене "Ла Перл" в парижкия квартал Маре в нетрезво състояние по обвинение в изказване с антисемитски и расистки характер по адрес на двойка от кафенето. Той отхвърли обвиненията и заведе дело за клевета, но след това поднесе извиненията си. Още една жена, оскърбена от Галиано през октомври 2010 г., подаде жалба срещу него.

Галиано бе уволнен от модна къща Dior, след като във видео, разпространено в интернет, заяви, че обича Хитлер.

Той напусна Франция малко след като избухна скандалът и постъпи в клиника за лечение на зависимости в САЩ.

Ако бъде признат за виновен, Галиано може да получи до 6-месечна присъда и да бъде глобен с до 22 500 евро, макар вече многократно да поднесе извиненията си. Присъдата се очаква да бъде произнесена на 8 септември тази година. 

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още