IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шведски хотел предлага нощувка на 155 метра под земята

Панорама с изглед към морския бряг? Ако искате да изкарате незабравима нощ, спете на 155 метра под земята – в най-дълбокия хотел на света

13:43 | 03.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимки: Sala Silvermine</em></p>

Снимки: Sala Silvermine

Най-странната нощувка. За този приз може да се бори откритата преди дни в шведския хотел Sala Silvermine стая на дълбочина 155 м под земята, пише Kompas.com.

Една нощ в Mining Suite струва 400 евро, а за тези пари ще получите спалня в истинска пещера, прибори от сребро и вечеря с шампанско. Мебелировката включва двойно легло и гардероб, а до пещерата се стига чрез стар тунел от мина. На сутринта гостът в спартанската стая ще получи и обилна закуска, преди да стане време да потегли нагоре.

Скъпата нощувка под земята обаче има и някои неудобства. Така например на дълбочина 155 метра нито един мобилен оператор няма обхват. Единствата връзка със света се осъществява посредством интерком, които свързва госта на хотела с администрацията. Също така са необходими и топли дрехи, тъй като температурата е доста ниска.

„Не сме чували за други подобни хотели, които могат да се похвалят с подобна услуга. Според нас това е най-необичайното място за живеене на планетата. Интериорът е реален и е част от природата, а не изкуствен, както в много други хотели”, казва София Андерсон, маркетинг директор на Sala Silvermine.

Вижте как изглежда най-дълбоката хотелска стая в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още