IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парижкият Ritz затваря за двугодишен ремонт

От следващото лято легендарният хотел ще затвори врати – заради ремонта ще бъдат съкратени 450 служители

12:56 | 28.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Wikimedia, <a href="http://creativecommons.org/" target="_blank">Лиценз: Creative Commons</a></em></p>

Снимка: Wikimedia, Лиценз: Creative Commons

Една парижка институция ще затвори врати за две години. Луксозният хотел Ritz ще бъде затворен през следващата година заради ремонтни дейности и ще съкрати 450 служители, предаде AFP.

Работата по санирането на любимото за много знаменитости място за преспиване ще започне през лятото на 2012 г. и ще продължи 27 месеца, заяви ръководството на хотела. Само около 50 от общо 450 служители на компанията ще запазят работните си места през това време, работейки по новото откриване. От затварянето ще пострадат и двузвездният ресторант L'Espadon и училището за готвачи на хотела. За последен път луксозната сграда беше реновирана през 1979 г. 

В Ritz, където модната икона Коко Шанел живя в продължение на 40 години, отсядат много известни личности. Решението за затварянето на 5-звездния хотел в центъра на Париж бе взето, след като той не успя да се нареди сред луксозните топ дестинации, въпреки че в него са отсядали звезди и като Чарли Чаплин и Ърнест Хемингуей.

Тъжна известност петзвездният хотел придоби през 1997 г., когато принцеса Даяна започна от там последното си пътуване. Хотелът е собственост на бащата на също починалия в катастрофата тогава неин приятел Доди – Мохамед ал Файед. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още