IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават любовното гнездо на Мерилин Монро и Джон Кенеди за 12 млн. долара

Франк Синатра е бил дългосрочен наемател на имението, като преотдавал една от къщите на приятелката си Монро

11:17 | 07.12.11 г.
<p>
	Мерилин Монро. Снимка: quicheisinsane. Лиценз: <a href="http://creativecommons.org"><strong>Creative Commons</strong></a></p>

Мерилин Монро. Снимка: quicheisinsane. Лиценз: Creative Commons

В края на 40-те години на миналия век Дора Хъчинсън, наследница на състоянието на Chase Manhattan Bank, наема архитектите от Pereira & Luckman, известни с проектирането на Центъра Кенеди и пирамидалната сграда Transamerica, да построят къщо непосредствено в сърцето на Лос Анджелис.

След като проектът е завършен през 1951 г., богатата аристократка започва да организира в къщата големи партита за звездите от Холивуд. След няколко години Хъчинсън напуска Западния бряг и се връща в родния си Ню Йорк, като изоставя двореца на купоните. Вместо да продава обаче, тя си намира дългосрочен наемател: Франк Синатра.

Повече от 50 години по-късно имотът, известен просто като "Farralone", излиза на пазара, като за първи път е пусната обява за продажбата му. Цената, на която се предлага, е 12 млн. долара.

"Ако стените можеха да говорят, тази къща щеше да ни разкаже за повече знаменитости от всяка друга в Лос Анджелис", посочва агентът на недвижими имоти Лин Тешнър от Coldwell Banker Previews International Realtor, която отговаря за продажбата.

Синатра държи имението под наем в продължение на близо десет години от началото на 1950-те. Той обитава основната къща с четири спални, френски прозорци и плувен басейн в двора.

В имота има и къща за гости с една спалня и малък плувен басейн. Синатра преотдавал тази къща под наем на своята приятелка - легендата Мерилин Монро. Именно в този басейн Мерилин прави последната си фотосесия. Още по-интересно е предположението, че в същата тази къща са се провеждали тайните любовни срещи между Мерилин и президента на САЩ по това време Джон Кенеди.

Сегашните собственици на имота са го осъвременили, реставрирали и декорирали, така че да запазят духа на онази епоха. Освен сградите, имението включва и огромен двор с лозя и паркинг за 200 автомобила. Самите сгради са разположени зад портал, а посетителите трябва да шофират по криволичещ частен път до върха на хълм, където се намира имението, заобиколено от естествена растителност.

Имотът е и доста добра възможност за инвестиция. Любителите на телевизията и киното могат да познаят интериора, който са гледали във филми като "Риба-меч", "Момичета мечта" и "Али". Всичко това е добавена стойност и носи доста пари на собственика.

"Едно от големите предимства на това имение е, че човек би могъл да го използва като източник на доход, който би му носил по няколкостотин хиляди долара годишно от снимки", смята Тешнър. Тя отбелязва, че в предишни години къщата е носила и по 2 млн. долара годишно от снимки.

Ако бъдещите купувачи решат да продължат да я отдават под наем на продуцентски студия, няма да им се налага да правят кой знае какво, освен да си планират ваканцията около датите на снимките, защото с Farralone „върви“ и мениджър на имота, който се свързва със студията, а и заплащането му е осигурено от кинодинозаврите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още