IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin на принц Чарлз отива на търг

Очаква се наддаванията да достигнат до около 110 хил. долара, два пъти по-ниска цена от тази за нов Aston Martin.

10:43 | 08.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Aston Martin на принц Чарлз отива на търг

Aston Martin Virage Volante, собственост на принц Чарлз, ще бъде предложен на търг от фирмата Bonhams. Колата е произведена през 1994 година и кралската особа не веднъж е засичана зад волана ѝ.

През последните 5 години автомобилът е бил в централата на Aston Martin, а на километража му са навъртени 54 000 км. Очаква се наддаванията на търга да достигнат до около 110 000 долара, което е почти два пъти по-малко от нов Aston Martin.

Зеленият Virage Volante е оборудван с 6,3-литров V8 двигател (456 к.с.), който е куплиран с ръчна 5-степенна скоростна кутия.

Първоначално този модел е оборудван с 5,3-литров V8 двигател, но екземплярът на принц Чарлз разполага със специален пакет, който включва редица подобрения, като двигател с по-голям обем, по-мощни спирачки и оптимизирана изпускателна система.

Принц Чарлз е известен ценител на британската луксозна марка. Първата му кола Aston Martin, той получава като подарък от майка си, кралицата на Великобритания, за своя 21 рожден ден.

Това е Aston Martin DB6 MK2, който през 2008 година, по искане на принц Чарлз, бе пригоден да работи с биогориво, направено от излишъците от виното, произведено в именията на кралското семейство.

През 2011 година принц Чарлз подари този автомобил на младоженците Уилям и Кейт. 

Още снимки на колата на принц Чарлз вижте само в AutoMedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още