IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата изложба на цветя в света е открита в Лондон

Изложението преминава под знака на диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора

12:39 | 22.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В лондонския район Челси днес се открива най-голямата изложба на цветя в света, която ще премине под знака на диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора, предаде ИТАР-ТАСС.

В чест на 60-годишнината от възкачването на Нейно Величество на британския престол девизът на цветния празник тази година също е свързан със скъпоценните камъни - "Диамантите са вечни". Това е и заглавието на един от известните филми за Джеймс Бонд. 

Преди откриването на изложбата миналия петък Елизабет Втора и нейният съпруг принц Филип посетиха експозицията. Особен интерес предизвика композицията от зелени храсти, които градинарите бяха подстригали под формата на любимата порода кучета на кралицата - коргитата. Темата за диамантения юбилей на британския монарх бе застъпена и в цветната композиция, изобразяваща лъвове и еднорози, символизиращи короната.

Собствена интерпретация на кралската тема предложи и жител от остров Ман, който сътвори от цветя увеличено изображение на известната пощенска марка с портрета на младата Елизабет Втора.

На участниците в конкурсите, които ще се състоят в рамките на изложбата в Челси, ще бъде поставена задача - да изготвят от живи цветя полилей, който ще украси залата, където ще се проведе банкета във връзка с диамантения юбилей. Организаторите на изложбата подариха на кралицата диамантена брошка за 40 хиляди британски лири с флорални мотиви.

На изложението е застъпена и друга важна за Великобритания тема - провеждането на Олимпийските игри, припомня агенцията. 

Снимки от изложението вижте в галерията!

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още