IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Картини на Реноар и Пикасо ще бъдат предложени на търг в Лондон

"Къпеща се" на Реноар е оценена на между 12 и 18 млн. британски лири

09:34 | 21.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Творбите на Пикасо винаги се радват на голям интерес сред колекционерите.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Творбите на Пикасо винаги се радват на голям интерес сред колекционерите. Снимка: Ройтерс

Картината "Къпеща се", нарисувана от Огюст Реноар през 1888 г., както и три творби от Пабло Пикасо днес ще бъдат предложени за продажба на търг на Christie's в Лондон, оповести аукционната къща, цитирана от AFP.

"Къпеща се", оценена на между 12 и 18 млн. британски лири (15-22 милиона евро), не е била предлагана за продажба от 15 години. Тогава намери купувач за 21 млн. долара (17 милиона евро), които са рекордни за творба от този френски художник, изобразяваща голо тяло.

На търга на произведения на импресионизма и модерното изкуство ще бъде изложено платното "Жена с куче" от Пикасо.  Картината изобразява втората съпруга на художника Жаклин Рок с афганската й хрътка Кабул. Платното е нарисувано през 1962 г., не е излагано публично от 1973 г. и е оценено между 6 и 9 млн. лири.

Ще бъдат предложени за продажба и две други картини от Пикасо - "Седнала жена" (1949), оценена между 5 и 7,5 милиона  лири, и "Скромна вечеря", оценена на 1,5-2,5 милиона лири.

Пикасо нарисувал "Скромна вечеря" през 1904 г., когато бил на 23 години.

Сред лотовете на търга ще бъдат още "Пейзаж със сини стъбла" от Пол Гоген, "Светът на образите" от Рене Магрит и "Регати в Буживал" от Морис де Вламинк.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още