IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sotheby’s навлиза на пазара на луксозни имоти в Китай

Звеното за недвижими имоти на аукционната къща ще фокусира дейността си върху най-големите пазари в страната

12:19 | 26.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	В Китай Sotheby&rsquo;s ще работи с брокерски къщи, директни продавачи и строителни компании. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

В Китай Sotheby’s ще работи с брокерски къщи, директни продавачи и строителни компании. Снимка: Ройтерс

Sotheby’s International Realty Affiliates LLC, подразделението за недвижими имоти на известната аукционна къща, планира да разшири бизнеса си на китайския пазар на луксозни имоти, съобщи BusinessWeek.

Компанията ще фокусира дейността си върху най-големите пазари в страната, като столицата Пекин, както и Шанхай, съобщи изпълнителният й директор Майкъл Гууд.

„Китай е много важна развиваща се икономика“, коментира Гууд в интервю. „Много важно е да бъдем премерени в стремежа си да успеем на китайския пазар на имоти и да сме сигурни, че познаваме добре играчите на него, както и същността на бизнеса, който се развива в страната“, допълни той.

„Този ход ще позволи на Sotheby’s да привлече някои от най-богатите световни купувачи на имоти“, заключи Гууд.

Броят на милионерите в Китай постоянно нараства. През 2010 г. заможните домакинства в страната са се увеличили с 31% до 1,11 млн., което нарежда Китай на трето място в света по брой на богаташите след САЩ и Япония.

Основният конкурент на Sotheby’s - Christie’s International, вече действа на китайския пазар, след като заможните купувачи се насочиха към пазарите на луксозни имоти в чужбина заради наложените рестрикции от властите в Пекин.

Луксозните имоти съставляват около 7% от общия жилищен пазар в Китай, показват данни на консултантската компания Jones Lang LaSalle.

В категорията „луксозни жилища“ влизат имоти с цена от над 40 хил. юана (5 хил. евро) за квадратен метър. Жилищата, които се предлагат на цена над 64 хил. юана (8,1 хил. евро) за квадрат съставляват едва 1% от пазара в Пекин и Шанхай.

Sotheby’s ще работят с брокерски къщи, директни продавачи и строителни компании, тъй като препродажбите в Китай все още има накъде да се развиват, уточняват от аукционната къща.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още