IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Круизите са по-популярни от всякога

Бумът в индустрията продължава въпреки нещастния случай с Costa Concordia

12:28 | 12.09.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Круизите печелят популярност, основно в САЩ и Западна Европа. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Круизите печелят популярност, основно в САЩ и Западна Европа. Снимка: Ройтерс

Въпреки инцидента с луксозния кораб Costa Concordia, който заседна на 13-и януари до италианското крайбрежие и вследствие на това няколко души загинаха, круиз индустрията продължава да се радва на все по-голяма популярност.

След рекордната за бранша 2011 година с повече от 20 млн. пътници по целия свят, сега браншът очаква ново увеличение за тази година, заявиха браншовите асоциации CLIA и ECC във вторник във Франкфурт.

През миналата година броят на пътниците се е увеличил с десет процента, или около 2 милиона пътници. Основните пазари за круизни пътешествия са Северна Америка с 11,5 милиона пътници и Европа с 6,2 милиона гости.

В Германия броят на круизните пътници в периода между 2006 и 2011 г. се е увеличил повече от два пъти до 1,4 милиона пътници за миналата година.

„С това обаче индустрията е далече от изчерпване на своя потенциал", заяви Майкъл Там, говорител на бранша за Германия и ръководител на концерна Costa, цитиран от DPA. След относително слабото начало на годината заради инцидента край Италия, сега се отбелязвало силно търсене, което било доста по-силно от това през същия период на предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 2
SEBULBA
преди 11 години
Не е лошо, ама не ми хареса кой знае колко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още