IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите на Daimler ще получат бонуси от по 3200 евро

От тази година в сила влизат по-ясни правила за определяне на бонусите

16:54 | 08.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Служителите на Daimler ще получат бонуси от по 3200 евро

Около 130 000 служители на твърд договор в автомобилния строител Daimler ще се зарадват на допълнителен бонус за успеха на компанията в размер на над 3200 евро, заяви котираният на Dax концерн в петък. Това е третата най-висока премия от въвеждането на подобно правило през 1997 г., предава Ройтерс.

Автомобилният производител обяви, че ще промени своята система за изчисляване на бонуси и ще я направи по-прозрачна с нова ясна формула. Актулизацията обаче ще влезе в сила през следващата година. Досега не е имало ясни правила за определяне, а и по темата е липсвало споразумение с профсъюзите, което вече е налице.

Грубият ориентир вече няма да е печалбата преди лихви и данъци (EBIT). По-скоро в бъдеще печалбата преди лихви и данъци (EBIT) и оперативният марж ще дават ясна основа за изчисляването, заяви говорител на компанията. Тогава няма да има място за тълкуване.

Залагането на оперативния марж като допълнителен мащаб крие рискове, но и нови шансове, поясни представител на синдиката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още