IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Remy Martin пуска нов коняк за 23 000 долара бутилката

Гарафите имат 24-каратов златен пръстен около гърлото си

10:53 | 20.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки:&nbsp;Remy Martin&nbsp;</em></p>

Снимки: Remy Martin 

Конякът "Remy Martin Louis XIII" заема много специално място в сърцата на колекционерите и ценителите, които се кълнат в уникалните качества на тази рядко срещана напитка, пише онлайн изданието Born Rich.

За да задоволи заможните любители на изисканите питиета, в миналото производителят Remy Martin е създавал специални издания бутилки като Black Pearl Magnum, Le Jeroboam Decanter и Remy Martin Diamant Fina Champagne Cognac.

Сега на пазара вече е Rare Cask 42.6, кръстена на алкохолното съдържание от 42,6%. Цената е 23 000 долара за гарафа, а за продажба първоначално ще бъдат пуснати само 738 броя.

Общо 20 експерти са участвали в създаването на всяка от гарафите, които имат 24-каратов златен пръстен около гърлото. Освен това те се предлагат със специално изработени запушалки от черен кристал, които подхождат на общата стилистика на бутилката.

Онова, което прави напитката Louis XIII толкова рядка и ценена от колекционерите, са съставките, извлечени от региона Гран Шампан във Франция. Общо 1200 вида плодово бренди са смесени по уникален начин, преди да отлежат в продължение на повече от век в специални бурета. Според ценителите конякът се характеризира с нотки на слива и фурма, гъделичкащ вкус на джинджифилов сладкиш, и привкус на тютюневи листа на финала.

Първите 738 бутилки от новата серия ще бъдат предлагани само в елитните бутици на марката в Лондон от юни. През септември останалата част от гарафите ще бъдат предложени на елитна група от купувачи. 

Снимки на уникалните бутилки вижте в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още