IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кехлибарена огърлица с фосили на насекоми на 40 млн. години заминава на търг

Очаква се накитът да бъде продаден за 10 000 паунда

15:58 | 17.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Lawrence&#39;s Fine Art Auctioneers</em></p>

Снимка: Lawrence's Fine Art Auctioneers

Огърлица от кехлибар от мината "Ла Тока" в Доминиканската република с камъни на възраст от над 40 млн. години ще бъде предложена на търг от Lawrence's Fine Art Auctioneers в Съмърсет, Великобритания на 23, 25 и 26 април, съобщава онлайн изданието Born Rich.


Във всеки от камъните има фосили на насекоми - комари, мравки и паяци. Очаква се накитът да бъде продаден за 10 000 паунда.

Кехлибарът е разновидност на смолата и сформирането му в природата отнема много дълго време. Освен като украшение, бижуто, което ще бъде предложена на аукциона, е и ценен източник на информация за живота на земята преди 40 млн.  години. В момента то е част от частна колекция и е изложено в Hunterian Museum в Глазгоу.

На аукциона ще бъде предложена и викторианска диамантена огърлица, която се очаква да донесе 20-30 000 паунда. Тя е направена от многобройни брилянти и розови шлифовани диаманти с различни форми и размери. Освен това е доста запазена.

За любителите на най-редките разновидности на диаманти има и пръстен от 18-каратово бяло злато, който е декориран с 1-каратов розов диамант с очаквана цена между 30 000 и 40 000 паунда. Според Миранда Бингъм, един от специалистите от аукционната къща, розовият диамант е един от най-търсените от любителите на разноцветните варианти на скъпоценния камък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още