IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борусия загуби и на борсата

В началните часове на днешната сесия акцията се срина с 3,3%, преди да ограничи понижението до 1,3%

13:00 | 27.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Покрусените фенове на Борусия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Покрусените фенове на Борусия. Снимка: Ройтерс

Не само на терена на Уембли, но и на борсата във Франкфурт Борусия Дортмунд е губещ. След загубата с 1-2 срещу Байерн Мюнхен цената на акцията падна днес при високи обеми на търговия с 1,3 на сто. А в самото начало на сесията цената дори се срина с цели 3,3%, преди да се възстанови до известна степен. „На фондовата борса и преди двубоя почти никой търговец не залагаше на победа на финала за дортмундци", казва анализатор, цитиран от Wall Street Journal.

Скептицизмът на фондовата борса по отношение на възможностите на Борусия натовари в последно време акциите. От 15-ти май, когато цената на акцията се повиши до най-високото равнище от две години и половина насам, тя спадна с почти 10 процента. Също и неучастието на звездата Марио Гьотце под предлог, че има контузия, се отрази негативно на акцията, казва дилър. 

"С достигането на финала на Шампионската лига компанията има приходи, каквито никога досега не е достигала“, заяви анализаторът Маркус Зилбе още преди финала. През четвъртото тримесечие до края на юни приходите от продажби на жълто-черните ще достигнат 109 млн. евро, включително постъпленията за Марио Гьотце.

В сравнение с миналата година продажбите ще скочат през 2012/2013 с повече от една трета, а при марж на печалбата от 32 процента, според Зилбе акцията е задължителна за всеки инвестиционен портфейл, като целевата цена е 5 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още