IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cadillac на Елвис Пресли минава под чука

На търг ще бъдат продадени и стара камионeтка на Стив Маккуин и слънчеви очила на Джон Ленън

17:49 | 27.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Автомобилът на Елвис Пресли.<em> Снимка:&nbsp;&nbsp;Mecum Auctions</em></p>

Автомобилът на Елвис Пресли. Снимка:  Mecum Auctions

Автомобил комби Cadillac на Елвис Пресли, стара камионeтка на Стив Маккуин и слънчеви очила на Джон Ленън са сред стотиците вещи, които са били притежавани от знаменитости и ще бъдат изложени на търг в Калифорния следващия месец, съобщи AP, цитирана от БТА.

От аукционна къща Mecum Auctions оповестиха, че около 2000 вещи ще бъдат предложени за продажба на търга в Санта Моника на 26 и 27 юли.

Сред най-впечатляващите експонати е автомобил Cadillac, модел 1972 г. Кралят на рокендрола го е притежавал от 1972 г. до смъртта си през 1977 г., се казва в информация на сайта на аукционната къща, която се е специализирала в продажби на колекционерски автомобили.

Колата била съхранявана в дома на мениджъра на Пресли - Том Паркър, в Лас Вегас и в хотел "Хилтън" в същия град.

По-късно била изпратена в имението на Елвис "Грейсланд" в Мемфис, преди да бъде продадена на търг заедно с други негови вещи през 1999 г.

Освен автомобила на Елвис, на търга ще бъдат изложени камионетка Chevrolet С10, модел 1969 г., и два мотоциклета на Маккуин, мотоциклет, притежаван от Денис Хопър, и автомобили, които са били собственост на Франк Синатра, Ринго Стар и Бет Дейвис.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още