IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Раждането на принца предизвика бум на цяла индустрия

Събитието ще добави още 375 млн. долара към икономиката на Великобритания

17:10 | 23.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Раждането на принца настърчи цяла индустрия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Раждането на принца настърчи цяла индустрия. Снимка: Ройтерс

Раждането на детето на Кейт Мидълтън и принц Уилям не означава само още един наследник на трона, а добавя и 375 млн. долара към икономиката, показват данни на Центъра за изследване на търговията на дребно. За британския бизнес това е кралска възможност, предава в свой репортаж Bloomberg, цитиран от Bulgaria on Air.

Става дума за буквално почти всичко -  от кралски бебешки бисквити, които може да всеки да украси сам за своя новия принц или принцеса, само за 60 долара за кутия или 4 долара за бисквитка, до кралски бебешки книжки, които се появиха по рафтовете точно навреме. 

Човек може да купи абсолютно всичко – от чинийка за кралското бебе, чаша за кралското бебе, лигавник за кралското бебе и, разбира се – кралската пижама.

Но защо да купувате нещо кралско, щом можете да позволите на детето си да живее като кралска особа и да дойдете в Grosvenor House Hotel и да резервирате детския апартамент. Тук има абсолютно всичко, от което вашия малък принц или принцеса се нуждае, само за 3500  долара на нощ, включително и кралско легълце с корона и копринени завеси, направено от компанията-дизайнер на детските стаи на татко Уилям и чичо Хари. Звучи доста скъпо, но е по-евтино, отколкото ако я купите за 40 000 долара.

Само от алкохол бизнесът на Острова печели по 100 млн. долара на година, а кръчмата „Херцогинята на Кеймбридж“ в Лондон има особения късмет да съдържа в името си кралската титла на Кейт Мидълтън. Дори са кръстили напитка в чест на принца – нещо, което не се случва на всяко бебе.  

Снимки вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още