IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стари, почти некарани Chevrolet-и ще си търсят собственици

В продължение на десетилетия собственикът на Lambrecht Chevrolet Co. в Пиърс задържал нови автомобили и камиони

14:46 | 21.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	На&nbsp;търга ще бъдат предложени основно непродадени Chevrolet-и, които не са докосвани от десетилетия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

На търга ще бъдат предложени основно непродадени Chevrolet-и, които не са докосвани от десетилетия. Снимка: Ройтерс

Около 500 стари автомобили и камиони от автокъща на Chevrolet, закрита преди 17 години, ще бъдат предложени на търг в североизточната част на Небраска, САЩ, съобщава AP.

В продължение на десетилетия собственикът на Lambrecht Chevrolet Co. в Пиърс задържал нови автомобили и камиони, които не се продавали ведната. Трупал ги в складове, във фермата си и на други места из града, където работил близо 50 години. 

На двудневния търг, на който кандидат-купувачите ще могат да наддават и в интернет, ще бъдат предложени основно непродадени Chevrolet-и, които не са докосвани от десетилетия. Около 50 от тях са изминали по-малко от 20 мили, а някои са толкова редки, че до момента никой не е определил цената им. Най-ценните, включително рядък пикап Chevy Cameo, могат да донесат шестцифрени суми от колекционери, които ги смятат за произведения на изкуството.

Подготовките за търга са започнали още през юни, като до момента координаторът на аукциона Ивет Вандербринк е получила запитвания от далечни държави като Исландия, Сингапур и Бразилия. Двете най-малко карани коли - Bel Air от 1959 г. и Corvair Monza от 1960 г. са с пробег от само 1 миля. Най-старият автомобил е изминал по-малко от 20 мили и датира от 1958 г. Най-новият е Monza от 1980 г. с 9 мили.

Автокъщата, където се съхраняват автомобилите, е отворена през 1946 г. от Рей Ламбрехт и чичо му. Ветеранът от американската армия бързо се прочува като необичаен търговец: той веднага съобщавал на купувачите най-ниската си цена, без да преговаря, като ги карал да се пробват да намерят по-добра сделка на друго място. Рядко рекламирал, но бил един от първите дилъри в Небраска, които започнали да дават коли под наем.

Заради ниските си цени и големия си оборот той редовно печелел държавни поръчки. Рядко продавал автомобили или пикапи на повече от една година и задържал като инвестиция автомобилите, които не се продавали бързо. За разлика от повечето дилъри, които намалявали цените, за да се отърват от натрупаната стока, той смятал, че по-старите автомобили ще станат по-скъпи след време.

Рей и съпругата му Милдред се пенсионират през 1996 г. Рей, който в момента е на 95 години, и 92-годишната Милдред все още живят в родното си градче, но са с крехко здраве. Решили да продадат колекцията си, за да могат да ѝ се радват и други хора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още