IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат на търг състезателни автомобили Mercedes, Alfa и снимки на Кейт Мос

Очаква се Alfa Romeo от 1935 г. да бъде продадена за до 6,5 млн. паунда

18:40 | 09.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Автомобилът&nbsp;Alfa Romeo, който ще бъде предложен на търг. <em>Снимка:&nbsp;</em><em>Bonhams&nbsp;</em></p>

Автомобилът Alfa Romeo, който ще бъде предложен на търг. Снимка: Bonhams 

Alfa Romeo от 1935 г., управлявана от Тацио Нуволари на Grand Prix, се очаква да донесе до 6,5 млн. паунда на търг във Великобритания през септември, пише Bloomberg.

Автомобилът 8C-35 е част от "Scuderia Ferrari" - отбор, основан от Енцо Ферари, който конструирал и се състезавал с коли под името "Алфа" между 1929 и 1939 г.

Търгът, на който ще бъде разигран червеният автомобил, се организира от Bonhams в Съсекс на 14 септември.

Добре запазената Alfa е участвала в 8 състезания на Grand Prix, преди да победи с Нуволари на Coppa Ciano в Италия през 1936 г. Въпреки че състезателните автомобили с една седалка често се смятат за по-малко желани от тези с две и четири места, някои исторически модели са високо ценени от богатите ентусиасти, отбелязват дилъри.

Alfa-та, която ще бъде разиграна през септември, е купена от британския колекционер Антъни Мейман за 2,85 млн. долара на търг на Bonhams в Монако през 1989 г. Оттогава тя е имала още двама собственици.

На разпродажба на 12-и юли Bonhams ще предложи и сребрист Mercedes W196 от 1954 г., с който петкратният световен шампион Хуан Мануел Фангио постигна две победи на Grand Prix. В момента автомобилът е собственост на емира на Катар. Очаква се цената му да бъде между 6 и 10 млн. паунда.

За първи път британският модел Кейт Мос ще бъде обект на цял търг. На 25 септември Christie's International ще предложи над 50 произведения на изкуството, свързани с Мос, повечето от които са фогографии. Очаква се приходите от разпродажбата да бъдат в размер на около 1 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още