IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нюйорската градска опера се нуждае спешно от 7 млн. долара, за да оцелее

Освен тази сума операта се нуждае и от още 13 млн. долара до края на годината, за да осигури финансиране за бъдещите сезони

09:06 | 11.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ръководството на Нюйоркската градска опера продължава да стои зад генералния си мениджър Джордж Стил, след като той обяви, че компанията трябва да събере 7 млн. долара през този месец. В противен случай първото представление за сезона ще е и последно, съобщава Bloomberg.

Членовете на оркестъра настояват за оставката на Стийл, който пое ръководството на институцията през февруари 2007 г. и е и неин артистичен директор.

Преди две години Стийл предприе мащабно преструктуриране на операта с цел съкращение на разходите, като я премести от Lincoln Center. Според представители на оркестъра това е отчуждило посетителите и публиката.

В същото време ръководството твърди, че Стийл е свършил изключително добра работа.
Седемте милиона долара, които операта трябва да набави този месец, са почти седем пъти над общата сума на приходите от продажби през сезон 2011-12 г.

Основаната през 1943 г. институция се е насочила към сайта за набиране на средства в интернет Kickstarter, за да събере 1 млн. от общата сума. Към 18:50 ч в неделя в сметката ѝ бяха натрупани 8318 долара от 102-ма поддръжници.

Освен 7-те милиона долара операта се нуждае и от още 13 млн. долара до края на годината, за да осигури финансиране за бъдещите сезони. През 2011-12 г. тя е получила 9,7 млн. долара от дарения или два пъти по-малко в сравнение с периода отпреди пет години. Продажбите на билети за сезона са били на стойност 1,1 млн. долара или с 2/3 под нивата, регистрирани през предишния сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още