IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да живееш като канцлера

Като студентка Ангела Меркел е живяла в Берлин, където тогавашното ѝ жилище се отдава под наем

17:19 | 27.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така изглежда днес жилището, което някога е обитавала Меркел.<em> Снимка:&nbsp;Airbnb</em></p>

Така изглежда днес жилището, което някога е обитавала Меркел. Снимка: Airbnb

Като студентка германският канцлер Ангела Меркел е живяла в апартамент в квартала Пренцлауер Берг в Берлин. Сега ремонтираният апартамент може да бъде нает като вила за почивка. Така който иска да живее като канцлер, може да изпълни мечтата си.

В онлайн общността Airbnb, където собственици на имоти отдават временно жилищата си, бившият апартамент на Ангела Меркел се предлага като ваканционен дом на цена от 55 евро на ден.

Но в момента нищо не напомня за Меркел. Стаите в жилището в квартала Пренцлауер Берг са санирани, старият дъсчен под е премахнат. Въпреки това жилището може да представлява интерес за феновете на Меркел. В края на краищата политикът от CDU е прекарала там най-малко четири години – в периода между 1986 у 1990 г.

Бившите ѝ съседи Петер и Клаудия Винтер и до днес си спомнят за нея. „Ангела бе много симпатична и винаги готова да помогне“, казва Клаудия Винтер в разговор с Bild.

Двамата не са подозирали, че Меркел се е интересувала от политика. Но и двамата си спомнят за посещенията на сегашния съпруг на Меркел в дома ѝ – Йоахим Зауер. „Понякога Зауер оставаше по седмица. Но Меркел нямаше много гости“, казва Петер Винтер.

Със заклеването си като министър за жените и младежта през януари 1991 г. Меркел обръща гръб на Берлин и заминава за Бон. Но сегашната собственичка на някогашното жилище на канцлера и до днес печели от прочутата си предшественичка. „И нашата малка тайна на моето жилище – нашият мил федерален канцлер е живяла между тези четири стени“, пише тя в Airbnb.

Вижте повече във видеото на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още