IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къщата, в която Стив Джобс е сглобил първите си компютри, вече е исторически обект

В момента собственик на семейната къща е сестрата на Стив Джобс - Патриша

09:05 | 08.11.13 г.
Къщата, в която Стив Джобс е сглобил първите си компютри, вече е исторически обект

Може и да не изглежда специална, но една скромна къща в ранчо в Лос Алтос, Калифорния вече е защитен исторически обект, пише CNN.

Едноетажната постройка е семейният дом, където Стив Джобс конструира първите компютри Apple в средата на 70-те години на ХХ век.

Историческата комисия на Лос Алтос единодушно реши да даде на имота статут на исторически обект, което означава, че всички евентуални бъдещи ремонти и подобрения ще трябва да бъдат разглеждани от местните власти.

Следващата стъпка за сградата е да бъде обявена за историческа забележителност и евентуално включена в щатските и национални регистри на историческите места.

Джобс се мести в къщата с приемните си родители в 7-и клас и живее там до завършване на гимназията. В пристроен гараж в нея той и Стив Возняк асемблират първите 50 компютъра Apple 1 през 1976 г. Двамата ги продават на Byte Shop в Маунтин Вю за по 500 долара бройката.

Девет месеца по-късно - през 1977 г., е основана официално Apple Computer Co., а дейностите на компанията се местят в Купертино наблизо.

Къщата  с три спални и две бани е построена през 1952 г. и се оценява на 1,6 млн. долара, според сайта за недвижими имоти Zillow. В момента неин собственик е сестрата на Джобс - Патриша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още