IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Swatch печели битката с Tiffany

Американската компания ще трябва да плати солидно обезщетение на швейцарския производител на часовници

14:11 | 23.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Tiffany&nbsp;&nbsp;е &quot;шокирана и дълбоко разочарована&quot; от присъдата. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Tiffany  е "шокирана и дълбоко разочарована" от присъдата. Снимка: Ройтерс

След проваления алианс американският бижутер Tiffany трябва да заплати 402 млн. швейцарски франка (328 милиона евро) като обезщетение на швейцарския часовникар Swatch.

Холандският арбитражен съд  NAI е взел това решение в неделя вечер като последна инстанция, пояснява Swatch. 

Американската компания от своя страна завява, че е "шокирана и дълбоко разочарована" от присъдата и издаде предупреждение за печалба. Американската компания сега ще трябва да отдели между 295 и 305 млн. долара и следователно ограничава прогнозата си за печалба на акция в диапазона 2,30 - 2,35 долара за акция. Досега Tiffany залагаше на печалба между 3,65 до 3,75 долара за акция.

В края на 2007 г. двете компании обявиха партньорството си с фанфари. Перспективите по онова време бяха блестящи. Tiffany трябваше да продава часовници от империята Swatch по света, включително луксозни марки като Breguet, Glashütte, Omega. Но в средата на 2011 г. година алиансът приключи внезапно. През септември 2011 г. Swatch прекрати партньорството и заведе дело срещу Tiffany.

В неделя вечер Tiffany заяви от своя страна, че ще обмисли с какви правни възможности разполага, за да се защити. Кратко- и дългосрочните бизнес планове обаче не били засегнати от решението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още