IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Swatch дава търговската верига Target на съд

Швейцарският концерн изисква обезщетение заради лоши пластмасови копия на моделите си

21:46 | 11.03.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Швейцарският производител на часовници Swatch съди американската верига за търговия на дребно заради продажба на копия на нейните пластмасови часовници.

Втората по големина американска верига за търговия на дребно е имала в портфолиото си два часовника, които наподобявали продукти на Swatch, пише в жалбата на швейцарците, която е подадена в съд в Манхатън.

Копията били са с по-ниско качество и биха объркали потребителите при продължаващи продажби. Swatch, който държи и марките Breguet, Longines, Omega и Harry Winston, призовава за забрана върху продажбата и обезщетения за пропуснати продажби. На предупрежденията от швейцарския концерн базираният в Минеаполис търговец на дребно не бил реагирал. Говорител на Target заяви пред Ройтерс, че компанията спазва правата на интелектуална собственост на другите фирми и смята да защитава същото право за себе си.

Търговците на дребно на луксозни или добре познати продукти често призовават Темида да спре продажбите на предполагаеми имитации, защото вярват, че това им коства приходи и загуба на репутацията.

Така например Tiffany & Co осъди Costco Wholesale Corp през февруари 2013 г. за спиране на продажбите на предмет, който бижутерът нарича „фалшиви диамантени годежни пръстени“, които носели името на Tiffany.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
hex
преди 10 години
Ами те, американците, как да отделят сеното от плявата? Който е виждал американец в Швейцария знае за какво иде реч. Ходят с увиснали чейнета и въобще не говорят гръмогласно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още