IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Х-мен" измести Годзила от първото място в бокс офис класацията в САЩ

“Х-мен: Дни на отминалото бъдеще” може да се похвали с най-касовия дебютен уикенд от филмовата поредица на Marvel Comics

10:10 | 27.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Хю Джакман по време на премиерата на &quot;X-мен: Дни на отминалото бъдеще&quot;.<em>&nbsp;</em><em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Хю Джакман по време на премиерата на "X-мен: Дни на отминалото бъдеще". Снимка: архив Ройтерс

Най-новият филм от поредицата на Marvel Comics “Х-мен: Дни на отминалото бъдеще”, разказващ за мутанти със суперсили, откри американския и канадския си уикенд, вливайки 90,7 млн. долара в касите на 21th Century Fox. Лентата успя да надмине по този показател своя предшественик, който излезе през 2011 г.

“X-мен“ измести от върха „Годзила“ - новият филм, който се опитва да възроди славата на прословутата лента за чудовището от 1950 г., съобщи Rentrak Corp., цитирана от Bloomberg.

“Годзила“ събра 31,4 млн. долара за Legendary Entertainment и нейния партньор Warner Bros., с което се нареди на второто място в бокс офис класацията. Трета остана романтичната комедия “Заедно по принуда“ на Warner Bros., която събра 14,2 млн. долара.

Филмовите студия често правят продължения на вече успешни филми. В “Х-мен: Дни на отминалото бъдеще” участват Хю Джакман и Патрик Стюарт. Лентата е втора част от новата трилогия, продуцирана от Fox. Шестте предишни филма са събрали общо 2,4 млрд. долара за студиото от 2000 година до днес.

„Х-мен: Първа вълна“, който даде началото на втората трилогия през 2011 г., събра 55,1 млн. долара с дебюта си.

От Rentrak Corp. очакват, че “Х-мен: Дни на отминалото бъдеще” е събрал около 262 млн. долара през първия си уикенд от продажби на билети по цял свят, а подобни резултати са наистина впечатляващи, твърдят анализаторите.

Fox направи изявление, в което разкри, че това е най-касовият дебютен уикенд на филм от поредицата.

Компанията планира доста добре излизането на лентата. То се случи само няколко седмици преди началото на Световното първенство по футбол, а по този начин студиото си гарантира, че мъжката аудитория ще отиде до киносалоните и няма да е заета по време на премиерата.

Box Office Mojo твърди, че продукцията струва около 200 млн. долара. Филмът беше приет добре, а положителният му рейтинг в сайта Rottentomatoes.com възлиза на 90%.

Във филма, в който участват звезди като Иън Маккелън, Дженифър Лоурънс и Майкъл Фасбендър, Х-мен изпраща Върколака (Хю Джакман) назад във времето, за да промени историята и да предотврати гибелта на хора и мутанти. Режисьор на “Х-мен: Дни на отминалото бъдеще” е Брайън Сингър, който бе начело на снимките на филмите от първата трилогия.

„Годзила“, която дебютира под номер едно преди седмица, е събрала 148,8 млн. долара само в САЩ, спосочват от Rentrak. Трети остана филмът “Заедно по принуда“, в който участват Адам Сандлър и Дрю Баримор. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още