IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата колекция видеоигри беше продадена на търг

Създателят ѝ харчил по 3000 долара годишно за игри

13:56 | 19.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Най-голямата колекция видеоигри беше продадена на търг

Понякога манията се отплаща. В продължение на на години Майкъл Томасон колекционира видеоигри. През последното десетилетие той харчи средно по 3000 долара годишно за тях, благодарение на което успява да натрупа най-голямата колекция от видеоигри в света, която е вписана и в Книгата за рекорди на Гинес.

Колекцията съдържа повече от 11 000 игри, много от които дори не са разопаковани. На 15-и юни колекцията беше продадена на търг за 750 250 долара, пише Entrepreneur.

Началото на аукциона e било дадено на 4-и юни с начална цена от 1 долар. На 11-и юни двама потенциални купувачи започнаха сериозно наддаване. 

Палмър Лъки, съосновател на технологичната компания Oculus, която наскоро беше продадена на Facebook за 2 млрд. долара, отпадна сравнително рано от наддаването, след като предложи сумата от 90 000 долара.

Томасон, който е работил за няколко независими магазина за игри през 90-те години и е бил служител на верига гейминг магазини през последните 10 години, твърди, че е продал колекцията си заради семейни задължения.

„Въпреки че не искам да се разделя с тези игри, имам отговорности, които съм поел към останалите и това е начинът да им помогна“, посочва мъжът.

Това не е първият път, в който той продава на търг колекцията си от игри. През 1989 г. продава тогавашните си игри, за да си купи 16-битовата конзола Sega Genesis. До 1998 г. събира колекции за Sega Master System и TurboGrafx-16, които продава, за да плати сватбата си.

„Десетилетие и половина по-късно все още не съжалявам“, посочва Томасон.

Докато се готви да продаде своите повече от 11 000 игри, той вече мисли за следващата си колекция.

„Вече започнах да купувам дубликати на любимите ми игри. Да, връщам се обратно към „лошите навици“, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още