IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Sotheby's не оправда очакванията

Все пак приходите са с 10% повече спрямо година по-рано

16:21 | 08.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Печалбата на аукционната къща Sotheby's спада с 15% през второто тримесечие, информира MarketWatch.

Положителният финансов резултат на компанията възлиза на 77,6 млн. долара, или по 1,11 долара на акция, спрямо печалбата от 91,7 млн. евро, или по 1,33 долара на акция, реализирана по-рано.

При премахването на еднократните ефекти изгладената печалба на акция намалява до 1,26 долара от 1,33 долара по същото време на миналата година. Резултатът се разминава с прогнозите на анализаторите на FactSet за печалба на една акция от 1,42 долара.

Печалбата се оказва по-ниска заради платените по-високи данъци, уточняват от аукционната къща.

Приходите от продажби през тримесечието, приключило на 30 юни, растат обаче с 10% до 335,8 млн. долара при 304,9 млн. долара година по-рано. Експертите очакваха още по-високи приходи - в размер на 345,4 млн. долара.

В опит да подобри своите операции компанията планира да съкрати част от персонала до края на годината. Съкращенията на работни места са част от процес, започнал в началото на тази година, в който компанията е разгледала внимателно областите, в които може да се развива, и тези, в които изостава

От началото на годината до 14-и юли Sotheby's продаде творби за 3,3 млрд. долара, съобщава компанията. Сумата е с 29,4% по-висока от миналогодишната за същия период.

Същевременно в средата на юли Sotheby's и eBay обявиха, че ще работят заедно по онлайн излъчването на търгове в реално време. Идеята е това да започне да се случва по-късно тази година или в началото на 2015 г.

Книжата на Sotheby's поевтиняват с 24% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още