IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си купим остров с биткойни?

Една от най-мащабните сделки с виртуалните пари е продажбата на двустайна вила с басейн на о. Бали

11:08 | 19.09.14 г.
<p>
	Когато стойността на биткойните расте, се увеличава и интересът към сделки с тях. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Когато стойността на биткойните расте, се увеличава и интересът към сделки с тях. Снимка: Ройтерс

Остров в Микронезия, златна мина в Канада или билети за шоуто на Victoria Secret в Лондон – всяко едно от тези неща се предлагат за продажба и могат да бъдат купени с биткойни, съобщава Bloomberg.

Офертите са публикувани на сайта BitPremier. Цената е обявена едновременно в щатски долари и в биткойни, а стойността се преизчислява непрекъснато спрямо текущия курс на виртуалната валута. 

Една от най-мащабните сделки с биткойни беше реализирана през февруари – 650 хил. долара, или 950 биткойна за вила с две спални и басейн на о. Бали.

Възможно е обаче този рекорд много скоро да бъде подобрен, отбелязва още финансовата агенция. В сайта се продава остров в състава на Микронезия за сумата от 459 хил. долара, или 968 биткойна. Продавачът – софтуерен разработчик, коментира, че при повишаване на стойността на биткойните се увеличава и интересът към обявата му.

В момента пазарът е позамрял, но той има надежда, че стойността на виртуалната валута отново ще се вдигне и ще продаде изгодно своя имот.

За продажба е обявена и златна мина в Канада. Обявената цена е 2 млн. долара, или 4 217 биткойна. Собственикът коментира, че досега е изпращал подробности за имота на четирима потенциални купувачи. Оферта обаче все още не е получавал.

Справка в сайта показва още, че за продан е обявен и индустриален имот в американския щат Тексас, за който продавачите очакват 437 хил. долара, или малко над хиляда биткойна. Има и богат асортимент от бижута и антики, които могат да бъдат спазарени за виртуалната валута. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още