IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на казината в Макао се сриват през октомври

Казината в най-големия хазартен център в света регистрират с 23% по-ниски постъпления спрямо година по-рано

13:19 | 04.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Казината в китайския град Макао отчитат най-слабите месечни приходи в счетоводната си история през октомври на фона на засилените антикорупционни проверки от страна на китайските власти, пише BBC.

Общите приходи на казината в Макао се свиват с 23,2% през октомври спрямо година по-рано, регистрирайки най-ниското си ниво откакто градът започва да отчита информацията през 2005 г. По данни на регулатора на хазарта в града приходите на казината възлизат на 3,5 млрд. долара през октомври.

Макао е най-големият център за хазарт и залагания, изпреварвайки Лас Вегас в САЩ. Градът с обособен статут в рамките на Китайската народна република разчита до голяма степен на хазартния туризъм за икономическия си растеж, като на казината се падат около 80% от приходите на града.

Макао е единственото място в Китай, където казината не са забранени, но затегнатите антикорупционни мерки на централната власт вредят на индустрията, като големите играчи харчат по-малко.

Също така е възможно и сътресенията в Хонконг да са накарали някои туристи да отложат пътуванията си до Макао. Градът се намира в близост до Хонконг като предпочитаният транспорт до Макао е чрез ферибот именно от града-държава. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още