IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Музиканти от Radiohead и Pink Floyd се обявиха срещу Brexit

Разрив между Лондон и Брюксел може да навреди на артистите заради появата на визови бариери и да доведе до поскъпване на турнетата

15:28 | 15.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Барабанистът и един от основателите на Pink Floyd Ник Мейсън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Барабанистът и един от основателите на Pink Floyd Ник Мейсън. Снимка: Ройтерс

Музиканти от рок групите Radiohead и Pink Floyd се обявиха срещу излизането на Великобритания от ЕС, т. нар. Brexit, пише The Guardian.

Повечето членове на двете групи смятат, че излизането на Великобритания от ЕС може да нанесе вреда на британската музикална индустрия, пише медията, като се позова на Асоциацията на британските музиканти (Featured Artists Coalition, FAC).

Барабанистът и един от основателите на Pink Floyd Ник Мейсън, китаристът на Radiohead Ед О'Брайън, победителката в конкурса на Евровизия за 1967 г. Санди Шоу, както и други изпълнители са призовали своите сънародници да гласуват на предстоящия референдум за оставане на Обединеното кралство в ЕС.

Те са на мнение, че разривът между Лондон и Брюксел може да навреди на музикантите заради появата на визови бариери и дори да доведе до поскъпване на концертните турнета.

От Асоциацията на британските музиканти отбелязват, че 85 на сто от нейните 5 хил. членове са за оставането на страната в ЕС.

„Исторически погледнато, Великобритания винаги е била извън конкуренция, що се отнася до износа на музика зад граница. Ние смятаме, че най-добра основа за продължаване на този успех е да останем част от единния европейски пазар", казва председателят на Асоциацията на британските музиканти Пол Пасифико. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още