IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да продаваш "оръжия" на летището

Легендарният производител „Калашников“ открива магазини за сувенири

09:58 | 20.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Калашников е една от любимите марки, които повечето хора свързват с Русия“, твърди маркетинг директорът на легендарния производител на оръжия Владимир Дмитриев. Затова компанията му иска да даде възможност за всички, които „искат да си вземат със себе си нещо за спомен от нашата марка“, казва Димитриев, цитиран в прессъбщение на компанията. А кое място е по-удачно за това от най-голямото летище на страната?

Новооткритият на  на московското международно летище "Шереметиево" магазин на руската оръжейна компания, чийто боен автомат АК-47 е на въоръжение в руската армия вече почти 70 години и е предпочитано оръжие сред бунтовници от всички континенти, предлага пластмасови макети на своя прочут продукт, но и писалки, чадъри, чанти, шапки, камуфлажно облекло и фланелки с надпис "I love AK" ("Аз обичам АК"). 

Магазинът се намира на летищната жп гара, която осъществява бърза влакова връзка с Москва. Макетите на автоматични пистолети и пушки, които се продават, са явни имитации и не представляват проблем за сигурността, каза служител от летището.

Автоматът от култовата марка се произвежда по лиценз и извън Русия и си остава едно от най-популярните автоматични огнестрелни оръжия в света, отбелязва Ройтерс.

Но нито „Калашников“, нито операторът на летището се опасяват, че „вземането на нещо за спомен за нашата марка“ може да предизвика проблеми. Огнестрелни и хладни оръжия и боеприпаси не се продават в новия магазин, а освен това той е извън зоната за сигурност, в близост до летищната жп гара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още