IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китари на Джими Хендрикс и Принс отиват на търг

Хендрикс купува акустичната китара само за 25 долара от Ню Йорк през 1967 г.

11:08 | 13.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китара на американския музикант Джими Хендрикс се очаква да достигне цена от над 80 хил. паунда (101 хил. долара) на търг в Лондон. Той е организиран от британската аукционна къща Bonhams и ще се проведе този четвъртък, предава Ройтерс.

Твърди се, че изпълнителят на „Purple Haze”, който почина през 1970 г. на 27 години, е притежавал акустичната китара Epiphone в продължение на три години, след като я купува втора употреба за 25 долара в Ню Йорк. Това се случва, докато е на турне през 1967 г., твърдят от Bonhams.

"Всъщност това е китарата, която е притежавал най-дълго... а защото е акустична, е много вероятно да е композирал част от песните си на нея“, коментира Кейтрин Шофийлд, ръководител на отдел „Развлечения“ в Bonhams.

Друга, направена по поръчка китара, използвана по време на турне от покойния американски певец и композитор Принс, също ще бъде предложена на търга в Лондон. Очаква се тя да достигне цена в диапазона 25 хил. - 30 хил. паунда.

Сред другите предмети, които ще бъдат предложени за продажба, е яке, носено от Кийт Ричардс от Rolling Stones, карикатура на Beatles, подписана от групата, и пиано Boesendorfer, на което са свирили Фреди Меркюри от Queen и Coldplay.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още