IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Колко струват билетите за водещите спортни събития...

... и могат ли феновете да си ги позволят?

14:28 | 03.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Когато в неделя започне 51-вият Супербоул – финалът на сезона на Националната футболна лига на САЩ, само малка част от тези, които ще го гледат, ще имат щастието да бъдат на стадиона в Хюстън, коментира Statista.

Предвид факта, че цените на билетите на вторичния пазар започват от малко под 2 хил. долара, да гледаш играта на живо не е много евтино. 

Както показва днешната графика, първокласните билети за водещите спортни събития лесно надвишават годишния бюджет на средностатистическия фен. Билетът за финала на европейското първенство по футбол през 2016 г. например е бил на цена от около 990 долара, а на Шампионската лига - 478 долара.

В същото време, според доклада Digital Market Outlook на Statista, средностатистическият посетител на спортни събития в САЩ, който е поръчал поне един билет онлайн, е похарчил средно по 224 долара за онлайн покупки на билети през 2016 г. В Европейския съюз тази сума е почти два пъти по-ниска - 122 долара на година. 

Infographic: Premium Seats at Premium Events = Premium Prices | Statista

Други графики можете да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още